SIDERTOG
Praktisk informasjon til restauranter og siderprodusenter
Deltagerne ønskes velkommen på restauranten de har valgt å starte på. All informasjon kommer i Moveat-appen. Så går vi ut på tur til byens beste restauranter, hvor de får smake nydelig sider og småretter i kombinasjon. Mat og drikke er inkludert i billetten, og alle vil få utdelt eget smaksglass og quiz til turen. Smaksglass blir levert på restaurantene.
Etter sidertoget blir det Siderfest på Sjøboden med sider i baren og livemusikk. Vinnerlaget av siderquizen kåres her.
Lenke postes i arrangementet på Facebook og på Norsk Siderfestival sine nettsider.
Pris pr person kr. 795,-
Hvordan fungerer det?
- Sidertoget er et konsept der ca. 30 deltakere per tog går gruppevis fra restaurant til restaurant og smaker ett glass sider sammen med én snack/smårett som er typisk for ditt sted.
Antall og råvarebruk
- Til sammen håper vi på mellom 100 og 150 serveringer per sted totalt. Dette oppdateres og sendes på mail når det nærmer seg.
- Mandag 30.oktober: 146 solgte billetter på løype 2 og 81 solgte billetter på løype 1. Det vil bli mellom 25 og 30 i hver gruppe. Viktig at togførere også får mat og drikke.
Mat og drikke
- Det skal være en god kombinasjon mellom retten og sideren og dette skal test-smakes i forkant av arrangementet.
- Maten må være representativ for ditt sted og den kan være kald eller varm.
- Retten må være forseggjort. Oppskåret ost, eller spekeskinke med noe søtt til, er ikke tilstrekkelig.
Presentasjon
- Deltakerne skal underholdes eller informeres om både sider og matrett. Vi foreslår at hhv. produsent og restaurantsjef / eier / kjøkkensjef / talsperson for restauranten gjør dette sammen.
- Det er viktig å gi gjestene tid til å stiller spørsmål og mingle seg imellom i tillegg til presentasjon av mat og drikke. Vi selger dette som «god stemning»- arrangement, så viktig at det er lett og ledig i informasjonen som gis.
Skjenking
- Det skal skjenkes 7-10 cl. av sideren i glass som deltagerne selv har med seg. Når gjestene har drukket og spist skal de gå videre på sin ferd etter nye smaker(ca. 30 min per sted). Det regnes ca. 15 min. gåtid mellom stoppene. Det er strengt forbudt å nyte alkohol under gåturen. Dette skal håndheves av togførerne.
Økonomi
- Det er naturlig å tenke på arrangementet som et samarbeid mellom serveringssted og siderprodusent og en felles markedsføring.
Matarena AS og Moveat står for
- Planlegging
- Salg av billetter til Sidertoget
- Markedsføring
- Etterfest
- Opprette kontakt mellom restaurant og siderprodusent
Siderprodusentene står for
- Deltakelse på restaurant de er satt opp på av Matarena
- Har med seg antall flasker sider som de fakturerer restauranten direkte for (25+mva per enhet.) Dette er samme pris som på Siderfestivalen.
Restaurantene står for
- En matrett som representerer stedet/barene står for å utvikle en cocktail med produsentens produkt godt representert
- Togfører som skal følge 30 deltakere gjennom ruten.
- Disse personene må også stille på et digitalt koordineringsmøte mandag 13.00, 30.11.23. Sendes som møte Outlook.
- En som presenterer retten sammen med produsent under toget
- Restauranten fakturerer Matarena for antall serveringer som er satt til 35 per pers inkl. mva.
Engen | Boccone | Allmuen | Frescohallen | Fish me |
Hardangerbonden | Lofthus og gardsbrenneriet | Store Naa | Alde | Hardangergutane |
Nama | Fløien | 1877 | Bien | Le Mathis |
Kvestad | Aga | Ulvik | Balholm og Ølmheim | Om Cider og Nerø |
Kontaktliste:
silje@bienbar.no | Bien Basar AS | 97669580 |
gm@boccone.no | Boccone | 99279585 |
christina@floyen.no | Fløirestauranten | 41650139 |
ellen@engenrestaurant.no | Engen Restaurant | 46260818 |
lin@fishme.no | Fish Me Fisketorget AS | 91168737 |
mariann@lemathis.no | Le Mathis Bistro | 95420733 |
gry@cornelius-restaurant.no | Restaurant 1877 | 92231661 |
post@allmuenbistro.no | Allmuen | 40046833 |
generalmanager@namasushi.no | Nama Sushi | 48632902 |
raymond@kulturhusetibergen.no | Frescohallen | 92464443 |
eirik.aga@live.no | Store Naa Siderkompani | 41588796 |
jann@gardsbrenneriet.no | Gardsbrenneriet AS | 41607858 |
gard@balholm.no | Balholm | 98477765 |
post@agasideri.no | Aga sideri | 47613738 |
hei@hardingsideri.no | Harding Økologiske Sideri | 97667752 |
anna@hardangersider.no | Hardanger Saft og Siderfabrikk | 98017497 |
Olav.bleie@gmail.com | Alde AS | 48007966 |
ekleiveland@gmail.com | Ølmheim siderhage | 41408558 |
post@omcider.no | OmCider AS | 97112475 |
asbjornb@ulvik.org | Ulvik Frukt & Cideri | 91102215 |
danolav@apalsideri.no | Apal Sideri | 45432941 |
inger@hardangergutane.no | Hardangergutane | 41294010 |