VELKOMMEN TIL NORSK SIDERFESTIVAL
 Sted:

Kulturhuset i Bergen 

Vaskerelven 8, 5014 Bergen

Åpningstider:

Torsdag 2. november Sidertog ut til restauranter og barer
Fredag 3. november kl. 15 – 21
Lørdag 4. november kl. 13 – 19

På Norsk Siderfestival vil du finne et spennende program med dyktige siderprodusenter, eksepsjonelle kokker og fantastiske formidlere. Programmet starter med et sidertog ut til festivalrestauranter, der du møter hele 5 siderprodusenter på din vei. Fredag og lørdag står flere norske siderprodusenter fra hele landet klare med perlende smaker og spennende nyheter til deg på Kulturhuset i Bergen. Her kan du smake deg gjennom bredden av norske sidersorter og delta på siderkurs med dyktige kursholdere fra inn og utland.

Matarena er arrangør av Norsk Siderfestival. 

SIDERSMAKING

På Norsk Siderfestival kan du smake deg gjennom det beste av autentisk, naturlig og frisk norsk sider. På Kulturhuset er siderprodusenter fra hele landet klare med sine perlende smaker – inkludert spennende nyheter! Smak deg gjennom hele bredden. Besøk produsentene på hvert deres siderbord – ta en prat og nyt hver sidersmak. Velkommen!

SIDERKURS

Har du lyst å lære mer om siderens verden? Norsk Siderfestival arrangerer en rekke kurs der erfarne sommelierer og sidermakere lærer deg mer om spekteret av norsk sider. Her kan du se hele kursoversikten og finne billetter. 

SIDERTOG

Norsk Siderfestival lager Bergens og Norges beste Sidertog. Et arrangement hvor vi kobler sider og lokalmat tilberedt av dyktige kokker på flere av byens beste restauranter. Billetter finner du her. 

KOKKENE FRA BERGENSRESTAURANTENE

Under Siderfestivalen har flere av restaurantene egne konsept med fokus på sider. Ønsker du tips til hvor du kan dra for å spise et godt måltid etter festivalen, kan du se Matarenas oversikt over restaurantene som setter den lokale maten i høysetet. Oversikten finner du her.

DIGG LOKALMAT PÅ FESTIVAL

Under Siderfestivalen har flere lokalmatprodusentene i Vestland med seg digge festivalretter som passer perfekt til sider.

MATARENA

Matarena AS er arrangør av Norsk Siderfestival i tett samarbeid med Hardanger Siderprodusentlag. Matarena arrangerer også Bergen Matfestival og Bergen Sjømatfestival.

BRANSJETREFF

I forkant av Norsk Siderfestival inviteres bransjen til et faglig og sosialt bransjetreff. På bransjetreffet møter du Norges fremste siderprodusenter, du får presentert og smake på noen av høstens nyheter, og det blir flere faglige innlegg av dyktige sommelierer og bransjeaktører.

Arrangør

Takk til våre samarbeidspartnere: