VELKOMMEN TIL NORSK SIDERFESTIVAL
 Sted:

Kulturhuset i Vaskerelven 8

Åpningstider:

Torsdag 10. november Sidertog ut til restauranter og barer
Fredag 11. november kl. 15 – 21
Lørdag 12. november kl. 12 – 21

På Norsk Siderfestival vil du finne et spennende program med dyktige siderprodusenter, eksepsjonelle kokker og fantastiske formidlere. Programmet starter med et sidertog ut til barer og restauranter, der du møter hele 6 siderprodusenter på din vei. Fredag og lørdag står 24 siderprodusenter fra hele landet klare med perlende smaker og spennende nyheter til deg på Kulturhuset i Bergen. Her kan du smake deg gjennom bredden av norske sidersorter og delta på siderkurs med dyktige kursholdere fra inn og utland.

Matarena er arrangør av Norsk Siderfestival i samarbeid med Hardanger Siderprodusentlag

Sider VM 2022/Nordic International Cider Awards (NICA) avholder samtidig som Norsk Siderfestival og arrangeres av HANEN fra den 10.-11. november. Konkurransen og den internasjonale siderkonferanse avholdes på samme sted som Norsk Siderfestival. I den prestisjefylte konkurransen møtes 92 produsenter fra hele verden, når 241 sidere fra 13 nasjonaliteter skal bedømmes etter smak, utseende og aroma. Vinnerne av Sider VM kåres på Kulturhuset fredag 11. november kl.16:30 med mat- og landbruksministeren til stede.

SIDERSMAKING

På Norsk Siderfestival kan du smake deg gjennom det beste av autentisk, naturlig og frisk norsk sider. På Kulturhuset er siderprodusenter fra hele landet klare med sine perlende smaker – inkludert spennende nyheter! Smak deg gjennom hele bredden. Besøk produsentene på hvert deres siderbord – ta en prat og nyt hver sidersmak. Velkommen!

SIDERKURS

Har du lyst å lære mer om siderens verden? Norsk Siderfestival arrangerer en rekke kurs der erfarne sommelierer og sidermakere lærer deg mer om spekteret av norsk sider. Her kan du se hele kursoversikten og finne billetter. 

SIDERTOG

Norsk Siderfestival lager Bergens og Norges første Sidertog. Et arrangement hvor vi kobler sider og lokalmat tilberedt av dyktige kokker på flere av byens beste restauranter. Billetter finner du her. 

KOKKENE FRA BERGENSRESTAURANTENE

Under Siderfestivalen har flere av restaurantene egne konsept med fokus på sider. Ønsker du tips til hvor du kan dra for å spise et godt måltid etter festivalen, kan du se Matarenas oversikt over restaurantene som setter den lokale maten i høysetet. Oversikten finner du her.

DIGG LOKALMAT PÅ FESTIVAL

Under Siderfestivalen har flere lokalmatprodusentene i Vestland med seg digge festivalretter som passer perfekt til sider.

MATARENA

Matarena AS er arrangør av Norsk Siderfestival i tett samarbeid med Hardanger Siderprodusentlag. Matarena arrangerer også Bergen Matfestival og Bergen Sjømatfestival.

BRANSJETREFF

I forkant av Norsk Siderfestival inviteres bransjen til et faglig og sosialt bransjetreff. På bransjetreffet møter du Norges fremste siderprodusenter, du får presentert og smake på noen av høstens nyheter, og det blir flere faglige innlegg av dyktige sommelierer og bransjeaktører.

Arrangør

Takk til våre samarbeidspartnere: