Konkurranser
Det er flere spennende konkurranser og glede seg til under Norsk Siderfestival. Konkurransene er åpne for alle siderentusiaster!


KONKURRANSER UNDER NORSK SIDERFESTIVAL

Det er flere spennende konkurranser og glede seg til under Bergen Sjømatfestival. Les mer her om dem her og meld deg på. Konkurransene er åpne for alle sjømatentusiaster!

Verdensmesterskap i bergensk fiskesuppe: Påmeldingsfrist 01. mars

Bergensk fiskesuppe er byens kanskje stolteste og mest erkebergenske oppskrift. Alle har en formening om hvordan en riktig bergensk fiskesuppe skal smake. VM i bergensk fiskesuppe er en konkurranse for både kokker og matelskere. Tradisjonen ble startet for fire år siden på Restaurant Lysverket. I år blir finalen arrangert på Bjerck Restaurant & Bar, 10. mars fra kl.15-17. Regjerende verdensmester Morten Tungesvik er hoveddommer i konkurransen. Med seg i juryen har han flere av regionens beste matfolk: Ørjan Johannessen, Hanne Frosta og Aicha Bouhlou. Og vi har selvsagt invitert byens ordfører, Marte Mjøs Persen med i dommerpanelet. For å gjøre panelet komplett inviterer vi også med 3 publikummere til å smake seg igjennom de fem finalist-suppene og avgi sin publikumsstemme. Ønsker du å være med i publikumsjuryen? Meld din interesse her.

Send e-post med oppskrift for påmelding til konkurransen innen 01. mars.
Finale: 10. mars kl.15:00-17:00 på Bjerck Restaurant & Bar.
Vinneren stikker av med en premie på 10.000,-
Kriterier som blir vektlagt i konkurransen er smak, presentasjon, råvareutnyttelse og autentisitet med utvikling.

Vestlandsmesterskap i rekepilling, 13. mars:

Er du en racer på rekepilling? Ja, da kan du lett bli vestlandsmester! Konkurransen går ut på å pille flest mulig reker på 2 minutter. Er du klar for å vinne? Meld deg på via denne lenken:

PÅMELDING TIL VESTLANDSMESTERSKAP I REKEPILLING

Sted: Hos Fjellskål i Mathallen på Fisketorget
Tid: Kl. 13-14. 13. mars
Vinneren får et gavekort på restaurant på 2.000,-

Bergensmesterskap i østersåpning, 13. mars:

Hvor lang tid bruker du på å åpne 20 østers? I denne konkurransen handler det om å være raskest. Du møter 2 andre konkurrenter i din pulje, og til sammen 11 andre deltakere. Dette gjør vi blant annet for å sikre at smittevernsreglene overholdes. Det blir god stemning og god plass! Konkurransen er åpen for alle. Det eneste du trenger å gjøre er å booke deg en plass her:

PÅMELDING TIL BERGENSMESTERSKAP I ØSTERSÅPNING

Sted: Hos Fjellskål i Mathallen på Fisketorget
Tid: Kl. 14-15. 13. mars
Vinneren får et gavekort på restaurant på 2.000,-

Vi gleder oss til å se hvem som stikker av med seieren! Lykke til og velkommen til Bergen Sjømatfestival.